Συναγερμός η σύστημα ασφαλείας?

Συναγερμός η σύστημα ασφαλείας

Συναγερμός η σύστημα ασφαλείας?

 

Συναγερμός η σύστημα ασφαλείας? Δύο λέξεις που ουσιαστικά  είναι ταυτόσημες ,στην πραγματικότητα που βιώνουμε προσδιορίζουν δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες .Αυτό προκύπτει λόγω της διαφορετικής αντίληψης που επικρατεί για το τι πραγματικά σημαίνει ασφάλεια η σύστημα ασφαλείας

Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας εμφανίζεται μια συνεχόμενη αυξητική τάση σε κρούσματα εγκληματικότητας και συγκεκριμμένα σε παραβιάσεις οικιακών η επαγγελματικών χώρων με σκοπό την αφαίρεση αγαθών η χρηματικών ποσών.Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αυτών σε συνδυασμό με την λανθάνουσα μέχρι πρότινος αντίληψη περί ασφάλειας και τις ελλιπείς στοιχειώδεις προφυλάξεις οδήγησαν  σε μία ραγδαία αύξηση της ζήτησης των συστημάτων ασφαλείας.

Ένας υποψήφιος αγοραστής  συστήματος ασφαλείας βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πληθώρα επιλογών τόσο σε προιοντικά υλικά όσο και σε επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας.Παράλληλα έχει

να αντιμετωπίσει και κάποιες άλλες επιλογές φίλων η γνωστών όπου εγκατέστησαν ένα σύστημα ασφαλείας μόνοι τους ,χωρίς την συνδρομή κάποιου ειδικού λαμβάνοντας πληροφορίες μέσω διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση όποια λύση κι αν επιλέξει κανείς ,έχει δημιουργήσει μία προστιθέμενη αξία στον ψυχολογικό παράγοντα μιας και η οποιαδήποτε επιλογή του τον κάνει να νιώθει ασφαλής.

Στην πράξη

Στην πράξη όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Ένα σύστημα συναγερμού ανεξάρτητα από το κόστος του μπορεί να προσφέρει πραγματική ασφάλεια η την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Συνήθως επιλέγεται η λύση της ψευδαίσθησης μιας και είναι πολύ βολική.Στοιχίζει λιγότερο μπορεί να προσφερθεί εύκολα χωρίς ιδιαίτερό κόπο η αναζήτηση,και δημιουργεί εύκολα ευχάριστα συναισθήματα εκατέρωθεν.Τόσο στον πελάτη διότι απέκτησε έναν συναγερμό με χαμηλό κόστος όσο και στον επαγγελματία διότι πραγματοποίησε σε λίγο χρόνο μία εγκατάσταση συναγερμού και μπόρεσε εύκολα να μεταπηδήσει στην αμέσως επόμενη αντίστοιχη .

Έτσι μένει η πράξη για να επιβεβαιώσει αν η επιλογή και των δύο εμπλεκόμενων μερών ήταν σωστή η όχι.

Κι ενώ στην περίπτωση ενός πραγματικού συστήματος ασφαλείας η πράξη δικαιώνει το αποτέλεσμα ανώδυνα στην περίπτωση ενός μη συστήματος ασφαλείας άλλα ηχητικού συναγερμού, η πράξη έρχεται επώδυνα να μας θυμίσει ότι κάναμε παραχωρήσεις στο θέμα της ασφάλειας οπότε ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό.

Διότι στην πράξη, δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες απόπειρας διάρρηξης φαίνεται η διαφορά μεταξύ ενός συστήματος που παρέχει πραγματική ασφάλεια σε σχέση με ένα σύστημα ηχητικού συναγερμού

 

Διαφορές μεταξύ συναγερμού και συστήματος ασφαλείας.

Η ασφάλεια διαθέτει επίπεδα και παρέχεται αντιστοίχως σε επίπεδα .Μάλιστα θα λέγαμε πως είναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη και θα πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε ιδιοκτησίας.Αν θέλαμε να κάνουμε έναν σαφή διαχωρισμό θα λέγαμε πως ένας συναγερμός αποτελεί ένα πρώτο επίπεδο ασφαλείας σε ένα χώρο ενώ η εγκατάσταση ενός πραγματικού συστήματος ασφαλείας προϊόν μελέτης,προσαρμοσμένο στις ανάγκες του χώρου, προϊόν σωστής εγκατάστασης και χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα διαθέτει πολυεπίπεδη ασφάλεια ικανή να αποτρέψει κάθε πιθανή απειλή.

Αυτή η διαφορά βασίζεται στην αντίληψη που υπάρχει όσον αφορά στο τί θεωρούμε ασφάλεια.Το πρόβλημα δεν είναι καθαρά οικονομικό αλλά θέμα αντίληψης για το τί είναι ασφάλεια.

Πέραν αυτού υπάρχει και μια λανθάνουσα  αντίληψη όσον αφορά την έννοια της τιμής μίας επένδυσης και της αξίας αυτής. Διότι η τιμή ενός προϊόντος δεν είναι ταυτόσημη με την αξία αυτού.

Η τιμή είναι ένα λογιστικό μέγεθος ενώ η αξία προσμετριέται εντελώς διαφορετικά πάντα όμως σε σχέση με την τιμή.

Έτσι μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα σύστημα συναγερμού με χαμηλή τιμή και μηδενική αξία προσφέροντας στιγμιαία μια αίσθηση ικανοποίησης ενώ κάποιος άλλος μπορεί να επενδύσει σε ένα σύστημα συναγερμού με λίγο περισσότερα χρήματα προσφέροντας προστιθέμενη αξία στα χρήματα που επένδυσε και ένα διαρκές συναίσθημα ασφάλειας που απορρέει από την αξία της επένδυσης,

Στα συστήματα ασφαλείας αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο τομέα η αξία δεν προσδιορίζεται κατ ανάγκη από την τιμή αλλά το κατά πόσο το προϊόν είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας..Επειδή όμως το προϊόν συνοδεύεται και από παροχή υπηρεσιών θα πρέπει και ο επαγγελματίας εγκαταστάτης να ταιριάζει και με εμάς αλλά και με τις ανάγκες του χώρου καθώς και τις χρονικές απαιτήσεις μας

Ένα ακριβό σύστημα ασφαλείας κακοσχεδιασμένο η υπερβολικό για τις ανάγκες μας εγκατεστημένο από άριστο τεχνικό  δεν έχει την αντίστοιχη αξία μιας και δεν αξιοποιήθηκε σωστά. Αντίστοιχα ένα οικονομικό σύστημα συναγερμού που  σχεδιάστηκε μόνο με οικονομικά κριτήρια χωρίς να επεξηγηθούν τα κενά ασφαλείας  έχει πάλι λιγότερη αξία.

Ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα από έπαγγελματία με εμπειρία προσαρμοσμένο στις ανάγκες του χώρου με γνώμονα την ασφάλεια είναι ένα πραγματικό σύστημα ασφαλείας.

 

Σύστημα ασφαλείας τι περιλαμβάνει

Ένα πραγματικό σύστημα ασφαλείας περιλαμβάνει πρώτα απ όλα τον άνθρωπο (τεχνικό η ομάδα τεχνικών) που θα το σχεδιάσει και θα το εγκαταστήσει. Δεν θα αναφερθώ στο θέμα των αδειών που ούτως η άλλως θα πρέπει να υφίστανται αλλά θα σταθώ στο θέμα του σχεδιασμού – εγκατάστασης.                                                                                                                                               Ο επαγγελματίας που θα το σχεδιάσει θα πρέπει να είναι και αυτός που θα το εγκαταστήσει .Ένας πωλητής θα κάνει αυτό που πρέπει,δηλαδή να κλείσει την συμφωνία ίσως και με κάποιες πιθανές παραχωρήσεις για χάριν του κόστους  Ο επαγγελματίας εγκαταστάτης  ξέρει καλύτερα τα κενά ασφάλειας και από τον πιο έμπειρο πωλητή.

Είναι μέσα στις  επαγγελματικές του υποχρεώσεις να εξηγήσει όλα τα πιθανά σενάρια απόπειρας διάρρηξης και όλα τα μέτρα που θα αποτρέψουν την επιτυχή υλοποίηση των σεναρίων.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει τηλεφωνικά η διαδικτυακά αλλά με την φυσική παρουσία του επαγγελματία τεχνικού στον χώρο εγκατάστασης.

Πέραν από τον ανθρώπινο παράγοντα το σύστημα ασφαλείας περιλαμβάνει και τον εξοπλισμό -προϊόν. Επιλέξτε συμβουλευόμενοι τον τεχνικό αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.Παρ όλα αυτά υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια επιλογής

Πιστοποιήσεις Εξασφαλίζουν την καταλληλότητα του προϊόντος

Αντιπροσωπεία -service.Μην επιλέγετε προϊόντα no name όπου αν χρειαστείτε κάποιο ανταλλακτικό θα πρέπει να κάνετε αναζήτηση στο ebay η άλλους διαδικτυακούς τόπους.Η υλική η άυλη υποστήριξη είναι πολύ σημαντική

Διασπορά Επιλέξτε εξοπλισμό που είναι κινήσιμος και αντιμετωπίσιμος από περισσότερους του ενός   τεχνικούς η εταιρίες Σίγουρα αυτό θα σας εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα τον γνωρίζει και δεν θα είστε εγκλωβισμένοι σε μια εταιρία

Επεκτασιμότητα  Αυτή εξασφαλίζει την προοπτική και δίνει δυναμική στην αξία

Απλότητα .Όλα θα πρέπει να γίνονται απλά και φιλικά προς τον χρήστη χωρίς κάποιος να χρειάζεται να διαβάσει ατέλειωτες ώρες τα εγχειρίδια χρήσης η να έρχεται αντιμέτωπος με πολύπλοκους αυτοματισμούς.

Σχεδιασμός

Συνεχίζεται…

One thought on “Συναγερμός η σύστημα ασφαλείας?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *