AJAX OS Malevich 2.9 νέα έκδοση λογισμικού

Συναγερμοί συστηματα ασφαλείας

AJAX OS Malevich 2.9

AJAX OS Malevich 2.9 προσθέτεi 6 νέες δυνατότητες στα συστήματα ασφαλείας Ajax

 

Η ενημέρωση OS Malevich 2.9 φέρνει σημαντικές αλλαγές για τους χρήστες αλλά και τους επαγγελματίες των συστημάτων  ασφαλείας.AAX  Η νέα δυνατότητα εισαγωγής δεδομένων απλοποιεί τη διαδικασία αντικατάστασης παλιών HUB με νέα.

Οι ανιχνευτές που λειτουργούν λανθασμένα μπορούν τώρα να απενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως και να εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του συστήματος. Το κουμπί και ο πομπός έλαβαν νέους τύπους ειδοποιήσεων συναγερμού, ρυθμιζόμενοι στην εφαρμογή. Οι συσκευές αυτοματισμού μπορούν πλέον να λειτουργούν σε λειτουργία παλμού και να ενεργοποιούν ηλεκτρικές συσκευές για μικρό χρονικό διάστημα.

Το κουμπί πανικού εντός εφαρμογής μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, όχι μόνο στην προστατευόμενη ιδιοκτησία. Μετά την ενεργοποίηση, στέλνει τις συντεταγμένες του smartphone σε μια εταιρεία παρακολούθησης συναγερμών και σε όλους τους χρήστες του συστήματος.

Όλα τα HUB Ajax θα αναβαθμιστούν σε OS Malevich 2.9 εντός τεσσάρων εβδομάδων μετά την επίσημη κυκλοφορία.Η ενημέρωση εγκαθίσταται αυτόματα όταν το σύστημα είναι αφοπλισμένο.

Εισαγωγή δεδομένων: αντικατάσταση HUB χωρίς αναδιάρθρωση του συστήματος

ajax malevich

Με τη δυνατότητα εισαγωγής, όλες οι ρυθμίσεις, οι συνδεδεμένες συσκευές, οι ομάδες ασφαλείας, τα σενάρια και οι χρήστες μπορούν να μεταφερθούν εύκολα από ένα παλιό HUB σε ένα  νέο.

Οι τεχνικοί μπορούν να εγκαταστήσουν ένα πιο προηγμένο μοντέλο διανομέα HUB  χωρίς να επανασυνδέσουν κάθε ανιχνευτή. Η δυνατότητα εισαγωγής επιτρέπει επίσης στους τεχνικούς να αποκαταστήσουν γρήγορα την ακεραιότητα του συστήματος ασφαλείας εάν το HUB  του αποτύχει για κάποιο λόγο. Ακόμα κι αν το σύστημα διαθέτει εκατοντάδες συσκευές, δεκάδες σενάρια και πολλά επεκτατικά εύρους ReX, η εισαγωγή δεδομένων θα διαρκέσει λιγότερο από 15 λεπτά.

Η διαδικασία είναι σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένη. Απλώς συνδέστε το νέο HUB στο Διαδίκτυο, απενεργοποιήστε το παλιό, ξεκινήστε την εισαγωγή δεδομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες στην εφαρμογή.

 

Προσωρινή απενεργοποίηση συσκευής

Λανθασμένη εγκατάσταση, κακή επιλογή τοποθέτησης, χαμηλό επίπεδο σήματος, χαλασμένο tamper παραβίασης  ή οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ψευδή συναγερμό. Με την κυκλοφορία του OS Malevich 2.9, οι μηχανικοί μπορούν να απενεργοποιήσουν τους ανιχνευτές πού δυσλειτουργούν από απόσταση. Δεν χρειάζεται να τους  διαγράψετε από τη λίστα συσκευών. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε στην τοποθεσία.

ajax malevich

Στην εφαρμογή Ajax διατίθενται δύο τύποι προσωρινής απενεργοποίησης συσκευής: πλήρης απενεργοποίηση συσκευής και απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων σχετικά με την κατάσταση tamper

Όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη εντελώς, δεν εκτελεί εντολές συστήματος και δεν μπορεί να λάβει μέρος σε σενάρια αυτοματισμού. Το Hub αγνοεί όλους τους συναγερμούς και τις ειδοποιήσεις των απενεργοποιημένων συσκευών. Εάν οι ειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση tamper της συσκευής είναι απενεργοποιημένες, ο διανομέας αγνοεί μόνο τις ειδοποιήσεις παραβίασης. Οι εταιρείες παρακολούθησης συναγερμών και οι χρήστες μπορούν ακόμα να λαμβάνουν άλλους συναγερμούς και ειδοποιήσεις για αυτήν τη συσκευή.

 

Παλμική λειτουργία γιά Socket και WallSwitch

Το Socket και το WallSwitch (με έκδοση υλικου λογισμικού 5.54.1.0 ή νεότερη) καθώς και το Ρελέ (με οποιαδήποτε έκδοση υλικολογισμικού) μπορούν πλέον να ενεργοποιουν  συσκευές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο για μια καθορισμένη περίοδο: από 0,5 έως 255 δευτερόλεπτα. Όταν λήξει ο χρονοδιακόπτης, οι συσκευές επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση: ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση.

ajax malevich

Προηγουμένως, η λειτουργία παλμού ήταν διαθέσιμη μόνο στις ρυθμίσεις του ρελέ. Επέτρεψε στις ηλεκτρικές επαφές να αγγίξουν έως και 15 δευτερόλεπτα και άφησαν την τρέχουσα ροή. Ταυτόχρονα, το Socket και το WallSwitch θα μπορούσαν να λειτουργούν μόνο σε κατάσταση bistable – κλείσιμο και άνοιγμα ηλεκτρικού κυκλώματος σύμφωνα με την εντολή του χρήστη ή εκτέλεση συγκεκριμένου σεναρίου. Απαιτήθηκε μια πρόσθετη εντολή για να αλλάξει ξανά την κατάστασή τους.

Με την ενημέρωση OS Malevich 2.9, οι χρήστες έχουν περισσότερες επιλογές για αυτοματοποίηση φωτισμού, ηλεκτρομηχανικές κλειδαριές και ηλεκτρικές βαλβίδες που ελέγχουν την παροχή νερού. Σε αντίθεση με το ρελέ, το WallSwitch και το Socket μπορούν να ελέγχουν ηλεκτρικές συσκευές χωρίς ενδιάμεσο ρελέ, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ή μετατροπέα.

 

Ρυθμιζόμενοι τύποι συναγερμών για κουμπιά και πομπό

ajax malevich

Με την έκδοση OS Malevich 2.9, οι ρυθμίσεις των Button και Transmitter χρησιμοποιήθηκαν με την δυνατότητα να επιλέξουν έναν τύπο συναγερμού που η συσκευή επικοινωνεί με μια εταιρεία παρακολούθησης συναγερμών και άλλους χρήστες:

Εισχώρηση
Φωτιά
Ιατρική βοήθεια
Κουμπί συναγερμού
Αέριο

Οι πληροφορίες στις ειδοποιήσεις συναγερμού καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο μια εταιρεία παρακολούθησης συναγερμών και οι χρήστες θα ανταποκριθούν στην κατάσταση. Γι ‘αυτό πρέπει να ανταποκρίνεται με ακρίβεια στη φύση της απειλής. Για παράδειγμα, ένας ενσύρματος ανιχνευτής αερίου που είναι συνδεδεμένος στο Ajax μέσω του πομπού θα πρέπει να ειδοποιεί για μια προειδοποίηση αερίου. Και το κουμπί που παρέχεται σε ηλικιωμένο άτομο πρέπει να ειδοποιεί για ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιλέγοντας έναν κατάλληλο τύπο συναγερμού, οι μηχανικοί και οι διαχειριστές χρηστών αλλάζουν τόσο το κείμενο μιας ειδοποίησης συναγερμού όσο και έναν κωδικό του συμβάντος που αποστέλλεται στο CMS.

 

Μετάδοση συντεταγμένων smartphone σε εταιρείες παρακολούθησης συναγερμών χρησιμοποιώντας το κουμπί πανικού εντός εφαρμογής

Ένα κουμπί πανικού είναι ένα εργαλείο που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούμε. Αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να σώσει τις ζωές μας. Το κουμπί, το SpaceControl ή το κουμπί πανικού στην εφαρμογή Ajax ειδοποιεί τους χειριστές CMS ότι κινδυνεύετε και ότι βρίσκεστε σε προστατευμένες εγκαταστάσεις. Μια εταιρεία παρακολούθησης συναγερμών θα ανταποκριθεί αμέσως.

ajax malevichΜε την έκδοση OS Malevich 2.9, το κουμπί πανικού εντός της εφαρμογής μεταδίδει μια ειδοποίηση συναγερμού μαζί με τις συντεταγμένες του smartphone σε μια εταιρεία παρακολούθησης συναγερμών. Όλοι οι χρήστες του συστήματος λαμβάνουν επίσης τις συντεταγμένες σας και μπορούν να τις αντιγράψουν για να λάβουν οδηγίες χρησιμοποιώντας εφαρμογές GPS. Τώρα μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ajax από όπου κι αν βρίσκεστε.

Το δεύτερο επίπεδο προστασίας από τυχαία πίεση στο SpaceControl

Το πλήκτρο SpaceControl πρέπει να είναι προσιτό: σε μια τσέπη, σε μια τσάντα, σε ένα μπρελόκ – τα μέρη όπου τα κουμπιά μπορούν εύκολα να πατηθούν κατά λάθος. Έχουμε, λοιπόν, εφοδιάσει το SpaceControl με σταθερά κουμπιά και έχουμε αναπτύξει ένα φίλτρο που αγνοεί τυχόν πιέσεις μικρότερες από 0,15 δευτερόλεπτα.

ajax malevich

Με την έκδοση OS Malevich 2.9, το SpaceControl (υλικολογισμικό 5.54.1.0 ή μεταγενέστερο) λαμβάνει πρόσθετη προστασία από τυχαίο πάτημα, το οποίο έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στο Button. Τώρα, οι επιλογές ενεργοποίησης διπλού κλικ και παρατεταμένου τύπου είναι διαθέσιμες στις ρυθμίσεις της συσκευής στην εφαρμογή Ajax. Σας συνιστούμε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να αποφύγετε καταστάσεις όταν ο χώρος είναι τυχαία οπλισμένος ή το κουμπί πανικού πατηθεί ακούσια.

 

Επίσης …

Προσθέσαμε την επιλογή ρύθμισης της φωτεινότητας του Socket LED. Τώρα, μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να μειωθεί. Ελέγξτε για τις νέες δυνατότητες στις ρυθμίσεις συσκευής στην εφαρμογή Ajax ή ελέγξτε το εγχειρίδιο Socket εάν χρειάζεστε βοήθεια.
Προσθέσαμε ειδοποιήσεις σχετικά με την απενεργοποίηση / ενεργοποίηση των διανομέων ή την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Τώρα, οι εταιρείες παρακολούθησης συναγερμών και οι χρήστες θα ενημερωθούν για το γιατί ένας κόμβος πήγε εκτός σύνδεσης.
Προσθέσαμε την επιλογή απενεργοποίησης της οπτικής ένδειξης ενός ανιχνευτή που ενεργοποιεί. Η ένδειξη LED ενός ανιχνευτή μπορεί τώρα να απενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις της συσκευής. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για
DoorProtectDoorProtect PlusMotionProtectMotionProtect PlusCombiProtectMotionProtect OutdoorMotionCam, και GlassProtect  με έκδοση λογισμικού  5.55.0.0 η μεγαλύτερη, όπως επίσης γιά  MotionProtect Curtain μέ εκδοση λογισμικού6.53.1.1 η μεγαλύτερη

Προσεχώς θα έχουμε εμπλουτίσει την σειρά με νέες συσκευές όπως: Hub 2 PlusStreetSiren DoubleDeckMultiTransmitter.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: