Gas Cloud Imaging (GCI) camera

 Gas Cloud Imaging (GCI) camera

 Gas Cloud Imaging (GCI) camera

 

 Gas Cloud Imaging (GCI) camera Τεχνολογία οπτικής ανίχνευσης αερίων

Gas Cloud Imaging (GCI) camera .Η ανίχνευση και η μέτρηση αερίων χρησιμοποιώντας τις χαρακτηριστικές οπτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικά σημαντική σε μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών, ιατρικών τελικών περιβαλλοντικών εφαρμογών. Η διαθέσιμη τεχνολογία για την προώθηση αυτού του πεδίου, όσον αφορά τα βασικά στοιχεία, όπως πηγές φωτός και ανιχνευτές, έχει προχωρήσει γρήγορα τα τελευταία χρόνια και η οπτική ανίχνευση αερίων έχει γίνει μια δυναμική παγκόσμια αγορά.H  οπτική ανίχνευση παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους ανίχνευσης αερίων

Οι τρέχοντες ανιχνευτές διαρροής αερίου είναι αναποτελεσματικά εργαλεία παρακολούθησης ασφάλειας και λήψης αποφάσεων. Οι συναγερμοί είναι συχνά δύσκολο να επαληθευτούν και απαιτούν σημαντικούς πόρους (όργανα και εκπαιδευμένο προσωπικό) για τον προσδιορισμό του μεγέθους, της κατεύθυνσης και της προέλευσης της διαρροής. Σε κακές καιρικές συνθήκες, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να βρείτε τη διαρροή και να επαληθεύσετε ότι υπήρχε πραγματικός θετικός συναγερμός και όχι ψευδώς θετικός συναγερμός.

Λόγω αυτών των δυσκολιών, συχνά οι προβληματικοί ανιχνευτές διαρροής αερίου αποσυντονίζονται καθιστώντας τους άχρηστους ή/και αγνοούμενους έως ότου μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι πόροι για την εύρεση της διαρροής. Αυτό εμποδίζει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και αυξάνει τον κίνδυνο και το χαμένο προϊόν.

Για την αντιμετώπιση αυτής της ανάγκης, η Rebellion Photonics έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο, πλήρως αυτόματο σύστημα βιντεοκάμερας ανίχνευσης διαρροής αερίου που μπορεί να αναπτυχθεί γύρω από εξέδρες και διυλιστήρια για συνεχή (24/7) παρακολούθηση. Αντί να παρέχει μια ενιαία τιμή συναγερμού, όπως οι τρέχοντες ανιχνευτές διαρροής αερίου, η κάμερα απεικόνισης νέφους αερίου (GCI) παρέχει στους χειριστές εύκολο στην ερμηνεία βίντεο ψευδούς χρώματος που δείχνει τη θέση, την κατεύθυνση, το μέγεθος και τη συγκέντρωση μιας διαρροής αερίου.

Η κάμερα GCI είναι ένα πραγματικό εργαλείο λήψης αποφάσεων που μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις καιρικές συνθήκες καθώς και μέρα και νύχτα, καθώς δεν απαιτεί εξωτερικές πηγές φωτός. Η τεχνολογία της κάμερας βασίζεται στην κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προσέγγιση υπερφασματικής απεικόνισης στιγμιότυπου της Rebellion Photonics, η οποία μπορεί να συλλάβει ένα μοναδικό φασματικό δακτυλικό αποτύπωμα απορρόφησης υπέρυθρων αερίων από οποιοδήποτε σημείο της εικόνας αμέσως.

GCI SPEC
GCI SPEC

Ετσι η τεχνολογία (GCI) βασιζόμενη στη φασματοσκοπία απορρόφησης υπέρυθρων δεν ανιχνεύει μόνο αέρια στο υπέρυθρο αλλά και τη μοναδική φασματική υπογραφή τους. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα να αφαιρεί αυτόματα τους ψευδείς συναγερμούς όπως ατμός, βροχή, χιόνι, σύννεφα, κινούμενοι άνθρωποι, αυτοκίνητα κ.λπ. Κάθε μία από αυτές τις πηγές δημιουργεί μια υπογραφή εκπομπής/απορρόφησης που είναι ουσιαστικά διαφορετική από αυτή των αερίων υδρογονανθράκων — τα «δαχτυλικά τους αποτυπώματα» ” είναι διαφορετικά. Το GCI χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων υδρογονανθράκων και την αυτόματη ειδοποίηση των χειριστών για πιθανούς κινδύνους στην τοποθεσία τους.

Οι εφαρμογές όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κάμερα Gas Cloud Imaging (GCI) είναι πολλές, και παρακάτω είναι μερικές αφιερωμένες στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου –

gci camera regions
gci camera regions

Σωληνώσεις και άλλη Παρακολούθηση τοποθεσίας Midstream

Μια κινητή μονάδα GCI μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα από ένα είδη τοποθεσιών. Μια συσκευή απεικόνισης που τοποθετείται σε φορτηγό μπορεί να παρέχει έναν πιο ακριβή και οικονομικό τρόπο παρακολούθησης των σωληνώσεων.

Turnarounds – Η μονάδα GCI μπορεί να παρέχει προσωρινή συνεχή παρακολούθηση κατά τη διάρκεια των περιστροφών, όπου οι κάμερες μπορούν να μετακινηθούν όλη την ημέρα για να εστιάσουν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Παρακολούθηση εκπομπών δεξαμενής αποθήκευσης (STEM) – Οικονομικός τρόπος για να μειώσετε τις εκπομπές μεθανίου και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

Σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς και αερίου – Η πρώτη ανίχνευση αερίου και πυρκαγιάς σε ένα που μπορεί να συνδεθεί απρόσκοπτα στο σύστημα DCS.

Συνεχής Παρακολούθηση Αερίου για Ασφάλεια – Αποτυπώστε και ποσοτικοποιήστε όλους τους υδρογονάνθρακες όπως το μεθάνιο και άλλα επικίνδυνα αέρια όπως το υδρόθειο (H2S)

Αυτοματισμός & Αξιοπιστία– Το σύστημα είναι πλήρως αυτόματο, επομένως κανείς δεν χρειάζεται να παρακολουθεί την οθόνη. Οι χειριστές ειδοποιούνται μεσω push notification με ένα κείμενο ή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο για την παρακολούθηση βίντεο σε μια ασφαλή ιστοσελίδα.
Γενικότερα  οι κάμερες GCI πρόκειται να παίξουν μεγάλο ρόλο στην αγορά ανίχνευσης αερίων σύντομα.

Πηγή Πληροφοριών – Rebellion Photonics – Journal of Petroleum & Environmental Biotechnology

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *